Renard: 'Ik had Naybet nodig om Benatia terug te halen bij Marokko' (video)

marokko
4
16 feb '18
Hervé Renard wilde erger voorkomen en haalde er een grote naam bij uit het Marokkaanse voetbal om zijn captain weer terug te halen bij de Leeuwen v/d Atlas.

Nadat Medhi Benatia in maart van vorig kalenderjaar via z'n officiële kanalen aankondigde de handdoek tijdelijk in de ring te gooien als het om het Marokkaanse elftal ging, gingen bij zijn Franse oefenmeester meteen alle alarmbellen rinkelen. De 49-jarige coach probeerde erger te voorkomen, in een interview met beIN Sports geeft hij te kennen hoe het hem gelukt is de 30-jarige routinier weer te herenigen met de rest van zijn selectie. 

''Maak niet genoeg minuten bij Juventus om aanspraak te maken op een oproep voor het Marokkaanse elftal''
Daar waar het er in eerste instantie naar uit leek dat Benatia het echt alleen tijdelijk voor gezien nam, voorzag Renard een mogelijke definitief wegvallen van de 53-voudig international. Benatia gaf aan zich op dat bewuste moment niet goed genoeg te achten voor het Marokkaanse elftal, de centrumverdediger kwam bij 'de Oude Dame' maar mondjesmaat in actie. Hierdoor wilde hij ander talent niet in de weg staan bij Marokko. 

Tegenover beIN Sports onderstreept Renard nog maar eens hoe belangrijk Benatia binnen de selectie is. Hij moest ex-international Noureddine Naybet, de succesvolste verdediger ooit bij Marokko, inschakelen om de voormalig speler van onder andere AS Roma en Bayern München weer met zich te krijgen. 

Bekijk hieronder het interview van Renard met beIN Sports:

YouTube link 

Photocredit: Yahoo Sport

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
hervé renard
medhi benatia
juventus
wk 2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi