WK 2026: regeringshoofd El Othmani geeft aan klaar te zijn voor WK-bid

marokko
6
16 feb '18
Ook vanuit de overheid is groen licht gegeven voor Marokko's gooi naar de WK-organisatie van de editie van 2026

Naast het comité wat zorg draagt over dit WK-bid van Marokko, met aan de leiding de Marokkaanse minister van Jeugd en Sport, is ook de regering zelf in volledige staat van paraatheid als het gaat om het binnen hengelen van de hosting van het toernooi. Naast Marokko hebben ook de VS, Mexico en Canada hun kandidatuur kenbaar gemaakt aan wereldvoetbalbond FIFA. Anders dan Marokko willen deze 3 landen de FIFA gaan overtuigen van een joint-bid. 

De editie van 2026 zal voor het eerst in geschiedenis van het voetbal een wereldkampioenschap zijn waar maar liefst 48 landen aan gaan deelnemen, dit in plaats van het gebruikelijke maximum aantal van 36. Nog geen 2 weken geleden werden door het Marokkaanse organiserende comité de plannen voor de realisatie van nieuwe speelhavens aangekondigd. Marokko zal, mits het als winnaar uit deze race komt, in totaal 14 speelhavens in gaan zetten. Met in totaal 12 speelsteden zullen er nog maar liefst 8 volledig gebouwd moeten gaan worden, te weten in onder meer Oujda, Nador, Meknes en Tétouan. 

El Othmani: ''De overheid is klaar om Marokko aan dit WK te helpen''
Vanmiddag gaf regeringsleider Saad-Eddine El Othmani tegenover zijn voltallige regering aan dat Marokko op alle vlakken klaar is om een serieuze gooi naar deze WK-organisatie te doen. Zowel de verschillende departementen als sportbonden die Marokko rijk is zullen tijdens deze race actief ingezet gaan worden, aldus El Othmani. 

Photocredit: Morocco 2026

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
wk 2026
fifa
regering
saad-eddine el othmani
overheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi