Medina van Rabat wordt volledig onder handen genomen (video)

marokko
2
18 feb '18
Het architecturale erfgoed van de Medina in Rabat wordt door de werkzaamheden volledig bewaard.

Het architecturale erfgoed van de Medina van Rabat wordt volledig bewaard, dankzij een revalidatieprogramma waarvan de investering wordt geschat op 500 miljoen dirham.

Het bedrijf Rabat Région Aménagement is de projecteigenaar van deze renovatie, die in 2018 voltooid zou moeten zijn. De medina van Rabat wordt in het oosten omringd door de muur van Almohade, in het zuiden door de Andalusische muur die de nieuwe stad van de oude stad scheidt, en in het noorden door de Bouregreg-wadi.

De medina van Rabat is een van de must-see plaatsen om te bezoeken. Lefr360 maakte ter plaatse een reportage (zie video hieronder).

De eerste man geeft te kennen: "De werkzaamheden die op dit moment verricht worden zullen de oude stad verfraaien. Ook de inwoners en handelaren in de omgeving zullen profiteren van de werkzaamheden. Wij zijn zeer blij dat dit gebeurd en zijn er zeker een voorstander van."

De derde man zegt: "De bezoekers, Marokkanen of toeristen, zullen dit zeer mooi vinden. Als zij binnenkomen is het eerste wat zij zien het mooie dakwerk en de bewerkte deuren. Toen het nog niet af was vonden de bezoekers het al mooi, laat staat als het helemaal af is. Het zal ook zorgen voor nog meer bezoekers hetzij Marokkanen of toeristen. De bouwwerkzaamheden zijn een zeer goede zaak."YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
rabat
medina
revalidatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi