Tanger: Koninklijke Marine onderschept vijf Rohingya-vluchtelingen

buitenland
0
19 feb 10:35
De vijf mannen werden onderschept in de wateren van de Straat van Gibraltar na een reis van enkele maanden.
De Marokkaanse Koninklijke Marine onderschepte een boot met vijf Rohingya-vluchtelingen die de Spaanse kust wilden bereiken na een lange reis vanuit hun thuisland, meldde het Spaanse persbureau Ef , verwijzend naar politiebronnen uit de haven van Tanger.

De onderschepping van de boot vond vrijdag plaats op enkele kilometers van Cape Spartel, ten westen van Tanger. De vijf Rohingya's, die met ongeveer 20 Sub-Sahara migranten in dezelfde boot reisden, vertelden de autoriteiten dat ze hun land ontvluchtten vanwege etnische vervolging.

Eén van hen, genaamd Iqbal, vertelde dat zijn familieleden hem hun gouden sieraden gaven, zodat hij de lange reis kon financieren. De reis bracht hem naar Bangladesh en vervolgens naar India, waar hij een vervalst paspoort en visum kocht voor 200 dollar (ongeveer 1900 dirham).

Hij reisde daarmee door naar Algerije, waar hij andere landgenoten vond met wie hij via de landgrens Marokko binnen reisde. In het Koninkrijk eiste een smokkelaar 1000 euro (ongeveer 10.000 dirham) om mee te mogen met de boot die uiteindelijk werd onderschept.
marokko
tanger
rohingya
vluchtelingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
oezbekistan
pvv
oefeninterland
syrië
brand
mouhssine moutouali
servië
verkiezing
gevangenis
haatpropaganda
atlasleeuwen
casablanca
wk 2018
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
frmf
daesh
agadir
politie
amsterdam