Mobiele karavaan voor bloeddonaties start vandaag in Marokko

buitenland
0
19 feb '18
Het ministerie van Volksgezondheid lanceert vandaag een mobiele karavaan voor bloeddonaties in verschillende regio's van het Koninkrijk.
De mobiele karavaan wordt gelanceerd onder het thema "bloeddonatie, een verantwoordelijkheid van allen" om de toevoer van voldoende bloed te verzekeren. Al geruime tijd wordt er door diverse ziekenhuis en instanties aan de alarmbel getrokken betreffende een te kort aan bloed.

De lancering van deze mobiele karavaan, die tot 25 maart in de regio's Rabat-Salé-Kenitra, Casablanca-Settat, Marrakech-Safi, Fez-Meknes en Tanger-Tetouan-Al Hoceima zal worden voortgezet, zal worden gegeven door de minister van Volksgezondheid, Anas Doukkali.  Een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid wees er op dat dit initiatief gericht is op alle burgers.

Deze karavaan streeft naar een bloedtoevoer van ten minste 7 dagen, of 4500 bloedzakken, en wil het bewustzijn van het belang van bloeddonaties vergroten in de samenleving. Het heeft ook tot doel de voorraad bloedproducten in de bloedtransfusiecentra in Rabat, Casablanca, Marrakech, Fez en Tanger te versterken.

Deze karavaan wordt georganiseerd in samenwerking met onder andere de ministeries van Binnenlandse Zaken en Islamitische Zaken, de Mohammed VI Stichting en het Nationaal Comité voor de preventie van ongevallen op de weg.

Om het succes van dit initiatief te verzekeren, mobiliseerde het ministerie van Volksgezondheid medisch en verpleegkundig personeel en een mobiele medische eenheid waar bloeddonaties kunnen worden gegeven.
© Redactie 2018
marokko
bloeddonaties
mobiele
karavaan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
wuhan
transfer talks
hubei
saoedi-arabië
duitsland
geruchtenmolen
botolapro
syrië
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi