Een kijkje in de wereld van de roqia met Seddik Alami (video)

buitenland
0
Raqi Seddik Alami vertelt over zijn vak en laat een ingrijpende roqia-sessie zien.
Veel Marokkanen nemen roqia behandelingen om hun ziekten te genezen, maar wat is Roqia eigenlijk? Hoe onderscheid je een oplichter van een goede raqi? En wat gebeurd er tijdens een roqia-sessie? 

Het kantoor van de raqi Seddiq Alami, gevestigd in Kenitra, is zelden leeg. Elke dag ontvangt deze man veel Marokkanen die komen om ziekten door zwarte magie of het boze oog aan te pakken, met als doel genezing van Allah, subhanahu wa ta'ala.

Deze jonge Marokkaan, die natuur- en scheikunde studeerde voordat hij zich specialiseerde in roqia, is sinds zijn jeugd bezig met kennis opdoen over de Islam. Hierna heeft hij enkele jaren geleden een roqia praktijk geopend, gevolgd door zijn eigen YouTube-kanaal.

Seddik Alami neemt zijn rol zeer serieus, hij behandeld niet alle mensen die hem raadplegen. "Ik praat eerst met de patiënt om te zien of de aard van zijn probleem echt roqia vereist of dat hij naar een dokter moet worden doorverwezen", legt hij uit.

De kosten van een sessie zijn ongeveer 100 dirham, wat veel mensen aanmoedigt zich tot raqi's te wenden in plaats van tot artsen. "Maar er is geen vaste vergoeding en elk persoon betaalt volgens zijn of haar middelen en bereidheid", zegt Seddik Alami.

"We moeten echter op onze hoede zijn voor oplichters", waarschuwt de jonge raqi die het bestaan ​​van vele bedrieglijke praktijken belicht. Een persoon die roqia doet moet dit volgens de Koran en soenna doen, als dit niet het geval is zijn het vaak oplichters en zelfs magiërs die zich voordoen als raqi's. Zaken als onduidelijke taal uitspreken tijdens de sessie, vragen naar de naam van de ouders en blaadjes met rare tekens erop geschreven zijn vaak tekenen dat het om een magiër gaat. 

Lefr360 nam een interview met de raqi af. Er wordt een roqia-sessie getoond van Achraf, een jonge Marokkaan, die hij gaat behandelen en die leidt aan een vorm van sihr, "toekal".

Sihr is in de Islam streng verboden, zowel het zich beroepen op sihr als het uitvoeren daarvan is niet toegestaan. Tevens is het één van de grootste zonden binnen de Islam. Moge Allah, subhanahu wa ta'ala,  een ieder helpen bij deze grote beproeving en genezen. Er is geen kracht of macht buiten die van Allah, subhanahu wa ta'ala.YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
roqia
sihr
seddik alami
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
marine
overleden
nabilb
noussair mazraoui
bundesliga
frankrijk
uitverkiezing
uefa
schietpartij
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam