Uitgelicht: Hakimi bij 50 's werelds meest veelbelovende talenten

sport
2
20 feb 8:43
Terwijl de 20-jarige back tussen bank en basis in pendelt bij Real Madrid, is hij toch opgenomen in het lijstje met de meest veelbelovende talenten ter wereld!
Achraf maakt langzaam en gestaag z'n stappen in het profvoetbal, de 20-jarige rechtsback werd bij Real Madrid opgeleid en debuteerde dit seizoen ook voor die club. Oefenmeester Zinedine Zidane koos er bewust voor om het jeugdexponent bij de selectie te houden tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In plaats van Hakimi te verhuren aan een competitiegenoot in La Liga gunde de voormalig Frans-international hem zijn debuut en mocht hij zelfs in basisbeurten optredens tijdens de UEFA Champions League (red. thuis- en uitduel tegen Tottenham Hotspur in de groepsfase). 

In de hoofdmacht heeft de 6-voudig Marokkaans-international 13 officiële optredens achter zijn naam staan, hierin was hij één keer trefzeker en verzorgde hij eenmaal het voorbereidende werk op een doelpunt. De vleugelverdediger kon lange tijd profiteren van het uitvallen van zijn directe concurrent Dani Carvajal, na het herstel van de eerste keus op de rechtsbackpositie werd Hakimi verwezen naar de reservebank. Ook tijdens het afgelopen UEFA Champions Leagueduel tegen Paris Saint-Germain viel hij buiten de boot, Zidane nam geen risico's en stelde Zidane centrumverdediger Nacho Fernández op na de schorsing van Carvajal. 

CIES Football Observatory neemt Hakimi op in mondiale top-50 van U20 spelers
Ondanks zijn bijrol bij 'de Koninklijke' mag Hakimi toch deel uitmaken van één van de meest prestigieuze lijstjes in de wereld. CIES Football Observatory, een organisatie die volop het mondiale voetbal monitort, nam hem op in het lijstje van meest veel belovende spelers tot en met de leeftijd van 20 jaar. Hakimi staat hierin gerankt als 48e. 

Voor de volledige lijst van CIES Football Observatory klik hier

Photocredit: AS English
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
achraf hakimi
real madrid
cies football observatory
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
marine
overleden
nabilb
noussair mazraoui
bundesliga
frankrijk
uitverkiezing
uefa
schietpartij
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam