'CHAN 2018 kost Marokko 80 miljoen dirham, helft voor rekening CAF'

sport
1
20 feb 9:39
De hosting van deze variant van de Afrika Cup kostte in totaal zo'n 80 miljoen dirham, de Afrikaanse voetbalbond CAF trok vanzelfsprekend ook de portemonnee.
Het toernooi waarvan Marokko ook de hoofdprijs in eigen land hield, de CHAN 2018, heeft in totaal zo'n 80 miljoen dirham gekost in organisatorische processen. Het Marokkaanse medium Assabah weet verder te melden dat behalve het organiserende land vanzelfsprekend ook de Afrikaanse voetbalbond CAF heeft meegedeeld in het dragen van deze toernooikosten. Hun bijdrage in de totale financiering bedroeg ongeveer de helft, zo'n 40 miljoen dirham. 

''Totaalbedrag kwam ten goede aan organisatie, deelnemende elftallen en aan het Stade Mohammed V''
Voor elk deelnemend land werd ongeveer 4 miljoen dirham uitgetrokken, het onlangs georganiseerde CAF Congres wordt begroot op zo'n 6 miljoen dirham. Andere kostenposten die onder de uitgegeven 80 miljoen dirham vallen zijn de kosten voor het huren van de verschillende speelhavens en het gereedmaken van het Stade Mohammed V en het Stade Ibn Batouta te Tanger. 

Zoals gezegd kwam Marokko uiteindelijk als winnaar uit de bus, de ploeg die werd geleid door bondscoach Jamal Sellami trok overtuigend de toernooiwinst naar zich toe. De absolute blikvanger tijdens dit toernooi was RS Berkane's Ayoub El Kaabi, hij ontpopte zich als all-time topscorer van de CHAN met zijn negen treffers en kan met recht rekenen op veel buitenlandse interesse. 

Photocredit: Koura.tn

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
chan 2018
jamal sellami
caf
frmf
hosting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
groepsfase
portugal
openingsduel
rusland
nordin amrabat
sint petersburg
persconferentie
abderrazak hifti
sofyan amrabat
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
mohammed vi
hervé renard
frmf
rabat
spanje
marrakech
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh