Mediouna: De grootste stortplaats in Marokko wordt eind april gesloten

buitenland
0
20 feb '18
De gemeenteraad van Casablanca heeft besloten dat de grootste stortplaats van Marokko, die van Mediouna, eind april gesloten zal worden.
Tegen het einde van april zal de regio Casablanca van deze grote ecologische tijdbom, de stortplaats van Médiouna, af zijn. Dit is besloten door de gemeenteraad van Casablanca, schrijft Al Ahdath Al Maghribiya vandaag., De milieu-impact van deze stortplaats is catastrofaal.

Mediouna zal worden vervangen door een andere nabijgelegen stortplaats, die zal worden opgetrokken op een terrein van 35 hectare grond waarvan de gemeente Casablanca eigenaar is.

Het creëren van de nieuwe stortplaats zal echter pas over 18 maanden klaar zijn. Ondertussen zal het afval van de stad op een oppervlakte van 7 hectare worden gestort. Maar zelfs voor deze overgangsoplossing wacht de gemeenteraad de conclusies af van de studie die is toevertrouwd aan het Franse bedrijf "Gros environnement", omdat het niet langer een kwestie is van het beoefenen van de oude methoden van storten of verbranden.
© Redactie 2018
marokko
mediouna
casablanca
stortplaats
gesloten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
wuhan
hubei
transfer talks
frankrijk
syrië
saoedi-arabië
geruchtenmolen
botolapro
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi