Opmerkelijk: 'Collega-internationals houden oproep Taarabt tegen'

sport
7
20 feb 11:53
Dat Adel Taarabt tot op heden nog niet z'n comeback heeft gemaakt bij de Leeuwen v/d Atlas, heeft niet alleen met het sportieve aspect te maken.
Gisteren kwam het Marokkaanse medium Le360.ma met een wel heel opmerkelijk bericht over Marokkaans-international en Genoa CFC-middenvelder Adel Taarabt. De 28-jarige aanvaller valt al geruime tijd buiten de boot als het gaat om een oproep voor de A-selectie van het nationale elftal. Waar we aanvankelijk dachten dat alleen zijn mindere sportieve status reden is voor zijn afwezigheid in de selectie, kwam daar gisteren een andere verklaring voor bij. 

''Collega-internationals houden oproep Taarabt tegen''
Dat Taarabt nog altijd niet opgeroepen is zou onder meer te maken hebben met hoe hij in de groep ligt. Meerdere collega-internationals geven aan een hereniging van Taarabt met de Leeuwen v/d Atlas niet te zien zitten. Hierdoor zou Hervé Renard dus nog altijd geen beroep hebben gedaan op de 17-voudig international. 

Debuteren voor het nationale elftal deed Taarabt onder bondscoach Roger Lemerre op 11 februari 2009, in de oefeninterland tegen Tsjechië werd de voormalig speler van onder andere Tottenham Hotspur en AC Milan een half uur voor het einde van de officiële speeltijd binnen de lijnen gebracht. Sindsdien is hij meer in het nieuws gekomen vanwege akkefietjes en aanvaringen met bondscoaches dan dat hij zich positief heeft gemanifesteerd voor het rood/groen van Marokko. Het absolute dieptepunt in z'n carrière als international was dat hij het vliegtuig pakte nadat hij te horen kreeg niet in de basis te starten tijdens de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Algerije (red. 4-0 winst in het Grand Stade de Marrakech). Toenmalig bondscoach Eric Gerets verkoos destijds Ousamma Assaidi boven het 'enfant terrible'.

Meteen na deze stap kondigde hij zijn afscheid als international aan, zijn land vertegenwoordigen zou hij voortaan via zijn club Queens Park Rangers doen. Niet veel later werd hij alsnog in genade aangenomen door de Belg. Echter lag hij ook overhoop met de opvolgers van Gerets, te weten Rachid Taoussi en Badou Zaki. 

Photocredit: Yahoo Sports Italia
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
adel taarabt
genoa cfc
wk 2018
hervé renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
de graafschap
staatsliedenbuurt
migratie
toeristen
belgie
adila
imlil
caf
liquidaties
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam