Marokkaanse regering wil het aantal verkeersdoden met 50% verminderen tegen 2026

marokko
0
20 feb '18
Ambitieuze maar hoognodige plannen van de Marokkaanse overheid.

Bij het nastreven van de nationale verkeersveiligheidsstrategie 2017-2026 wil de regering het aantal verkeersdoden met 50% verminderen tegen 2026 en met 25% tegen 2021, zei het hoofd van de regering, Saad Eddine El Othmani, maandag in Rabat.

In een toespraak ter gelegenheid van de viering van de Nationale Verkeersveiligheidsdag wees El Othmani erop dat de verkeersdoden in 2017 met 2,62% zijn gedaald, waardoor het leven van 94 mensen ten opzichte van een jaar eerder is gered dankzij de verkeersveiligheidsmaatregelen die zijn getroffen .

"Deze maatregelen moeten automatisch en direct een onderdeel van het onderwijs zijn", zei hij. Hij zei dat de regering groot belang hecht aan het verkeersveiligheidsproject en zich ertoe verbindt deze strategie te goeder trouw ten uitvoer te brengen, meldt H24Info.

Deze dag is ook een gelegenheid om de prestaties te beoordelen, de koers indien nodig te corrigeren en opnieuw de vastberadenheid te bevestigen om de implementatie van deze strategie voort te zetten op basis van een geïntegreerde participerende aanpak, merkte hij op.

Na het begroeten van studenten van scholen die deelnamen aan de viering van de Nationale Verkeersveiligheidsdag, riep het hoofd van de regering op tot een collectief lidmaatschap van dit project. "Als we de collectieve verantwoordelijkheid niet voelen, zullen we niet de verwachte resultaten bereiken, de impact van verkeersveiligheid raakt iedereen".

"Het succes van het verkeersveiligheidsproject is niet alleen de verantwoordelijkheid van het ministerie van Transport en Uitrusting en hangt niet alleen af van het Nationaal Comité voor de Preventie van Verkeersongevallen (CNPAC), professionals, controleurs of voetgangers, maar dat is ieders verantwoordelijkheid", zei El Othmani tot slot.

© Redactie 2018
marokko
verkeersdoden
verminderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?