'Blanco persbericht want geen woorden voor'

buitenland
2
21 feb '18
Unicef heeft een nagenoeg blanco persbericht rondgestuurd. De kinderrechtenorganisatie heeft namelijk 'geen woorden' voor de ellende die kinderen ondergaan in Syrië.

Geert Cappelaere, regionaal directeur van Unicef Midden-Oosten en Noord-Afrika, stelt in een verder geheel lege mail: "Geen enkel woord kan recht doen aan de gedode kinderen, hun moeders, hun vaders en hun geliefden." Unicef verklaart helemaal onderin nog wel: "Wij hebben geen woorden meer om het lijden van kinderen en om onze verontwaardiging te beschrijven. Hebben diegenen die dit leed veroorzaken nog woorden om deze barbaarse daden te rechtvaardigen?"

Directe aanleiding is het extreme geweld en de enorme dodentallen in Oost-Ghouta, maar de woede en bezorgdheid gaan over de situatie in heel Syrië, zegt een woordvoerder van de Nederlandse tak van Unicef. De aanhoudende beschietingen en bombardementen door regeringstroepen van de Syrische rebellenenclave Oost-Ghouta hebben sinds het weekend al honderden mensen het leven gekost. Duizenden gezinnen verkeren in levensgevaar, waarschuwen veel hulporganisaties en de Verenigde Naties.

© ANP 2018
syrië
kinderen
ellende
unicef
blanco
persbericht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi