Marokkaanse veiligheidsdienst ontmantelt nieuwe terreurcel in Tanger

marokko
0
21 feb '18
De veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ ontmantelde vanochtend een nieuwe terreurcel, gelieerd aan Daesh, in Tanger.

De BCIJ heeft een nieuwe terreurcel ontmanteld, kondigt een zojuist vrijgegeven verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan. De cel bestond uit 6 Daesh-aanhangers, tussen 22 en 42 jaar oud, en was gevestigd in de stad Tanger. Het werd geleid door een ex-gedetineerde die al eerder is veroordeeld voor terrorisme.

Onderzoek uitgevoerd door de BCIJ, die rapporteert aan de inlichtingendienst DGST, toonde volgens de verklaring dat de 6 personen verschillende mensen in Tanger reeds hadden aangevallen met behulp van messen.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek stonden de 6 leden in contact met de terreurcel die op 1 februari ontmanteld werd in de steden Tanger en Meknes.

De verdachten hadden plannen gemaakt om de veiligheid en stabiliteit van Marokko ernstig te ondermijnen. Er werden bij de operatie messen, militaire uniformen en elektronische apparatuur in beslag genomen.

De verdachten worden aan het eind van het onderzoek voorgeleid aan de rechter onder toezicht van de procureur-generaal, concludeert de verklaring.

© Redactie 2018
marokko
tanger
terreurcel
bcij
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?