Salé: 12 overheidsfunctionarissen in gevangenis geplaatst wegens internationale drugshandel

marokko
1
21 feb '18
12 functionarissen van de Koninklijke Strijdkrachten en de Koninklijke Gendarmerie werden in de Laarjat-gevangenis in Salé gezet wegens drugshandel.

De onderzoeksrechter van de militaire rechtbank van Rabat beval de gevangenneming van 10 militaire functionarissen en 2 gendarmes van de Koninklijke Gendarmerie in de nieuwe militaire vleugel van de Laarjat-gevangenis in Salé. Volgens het dagblad worden de gearresteerde functionarissen vervolgd wegens het niet naleven van militaire instructies en internationale drugshandel.

Onder de gearresteerde functionarissen bevindt zich een kolonel van de grenswachten in Tanger, een luitenant van dezelfde divisie, 8 soldaten met verschillende rangen en twee gendarmes.

Volgens Assabah gaat de zaak terug naar januari toen elementen van de grenswachten in Tanger een halve ton drugs in beslag namen. De informatie die is verkregen uit de veldonderzoeken, heeft het mogelijk gemaakt om de betrokkenheid van de functionarissen in een internationaal drugshandel netwerk te ontdekken.

© Redactie 2018
marokko
sale
overheidsfunctionarissen
drugshandel
gevanenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi