PEC Zwolle's Namli: 'Hou van beide landen, WK is het hoogste podium'

sport
1
22 feb 8:27
Dat PEC Zwolle het zo verrassend goed doet dit seizoen is onder andere toe te schrijven aan de beslissende inbreng van zomeraanwinst Younes Namli.
Net zoals teamgenoot Youness Mokhtar PEC Zwolle op sleeptouw neemt, heeft ook Younes Namli meegedeeld in het succes tot nu toe in de Eredivisie. De ploeg van trainer John van het Schip doet het verrassend goed en mag zich met recht vernoemen tot één van de clubs in het linkerrijtje, de formatie positioneert zich momenteel als nummer 6 in de competitie en is slechts 2 punten verwijderd van FC Utrecht. 

Afgelopen zomer verzekerden de Zwollenaren zich van de diensten van Namli, de 23-jarige buitenspeler kwam over van sc Heerenveen waar voor hem niets meer dan een reserverol was weggelegd. Bij die club tekende hij in de winter van 2015, ruim 2,5 jaar na dato kwam hij in Heerenveen niet verder dan 32 competitieduels waaruit hij slechts één assist wist te produceren. Mede door zijn tegenvallende prestaties raakte hij in het Abe Lenstra stadion op een zijspoor, wat niet weg nam dat het opportune PEC wat zag in de aanvaller en hem afgelopen zomer voor maar liefst 3 seizoenen aan zich bond. Momenteel staat de teller voor Namli op 6 doelpunten en 5 assists uit 27 officiële optredens. 

''Ik droom van een WK, wie doet dat nu niet''
Verworden tot basisspeler mag Namli mogelijk ook rekenen op interesse van één van de bondscoaches die hem in kunnen gaan lijven, beiden overigens WK-ganger komende zomer. Tegenover Voetbal International doet Namli uit de doeken hoe hij hierin staat: ''Ik droom van een WK, wie doet dat nu niet. Ik heb geen voorkeur. Mijn ouders zijn Marokkaans, ik ben opgegroeid in Denemarken. Ik hou van beide landen. Voor mij als voetballer is het WK het hoogste podium. Het worden spannende maanden, daar hou ik wel van. Het moet niet saai worden.''

Over zijn kansenperspectief voor een mogelijke WK-deelname besluit Namli met: ''Ik weet dat ze me volgen, maar hoe concreet is dat? Als er een speler wegvalt, ben ik dan de eerste invaller of hebben ze een lijst met vijftig jongens? Voordeel is wel dat beide landen spelers hebben die niet wekelijks spelen. Dat doe ik wel. Verder wil ik me er niet teveel mee bezig houden: ik moet gewoon bij PEC laten zien dat ik het niveau aankan.''

Photocredit: NOS Voetbal
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
younes namli
pec zwolle
wk 2018
voetbal international
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jamal ben saddik
glory kickboxing
glory 62
gered
ahoy rotterdam
uitgesteld
filmopnames
caf
kinderen
marokkaanse
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam