Marokkaanse taxichauffeurs staken wegens stijging van brandstofprijzen

marokko
0
22 feb '18
Bestuurders van kleine taxi's hielden gisteren een nationale staking om de stijging van de brandstofprijzen aan de kaak te stellen.

Vijf vakbonden (UNTM, UMT, CDT, FDTi en UGMT) namen gisteren deel aan de staking gehouden in alle steden van het Koninkrijk. 

Ze veroordelen de stijgende brandstofprijzen en roepen de regering op om haar verplichtingen na te komen die aangekondigd werden twee jaar geleden. In feite beloofde de overheid om professionele chauffeurs te subsidiëren om de negatieve effecten van prijsverhogingen te compenseren.

"Deze verhogingen hebben een directe invloed op de koopkracht van chauffeurs van kleine en grote taxi's die hun inkomsten zien dalen met elke stijging", vertelde H24info Dris Abdar, bondscoördinator (UNTM ) van chauffeurs van kleine taxi in Mohammedia, aan H24Info.

Volgens hem zorgen deze opeenvolgende verhogingen ervoor dat taxichauffeurs in een nog onzekere positie komen, omdat ze al geen wettelijk kader hebben dat hen beschermt en de chauffeurs geen medische dekking of pensionering genieten.

© Redactie 2018
marokko
taxichauffeurs
staking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?