Marokkaanse Koninklijke Marine onderschept Turks schip

marokko
4
22 feb '18
Het Turkse schip werd middels satellietbeelden voor de kust van Dakhla ontdekt, waarna de boot onderschept werd door de Koninklijke Marine.

De Koninklijke Strijdkrachten (FAR) en het Ministerie van Landbouw onderzoeken en ondervragen de bemanning van een Turks schip dat enkele dagen geleden door satellieten in de buurt van de kust van Dakhla werd gedetecteerd, meldt Al Massae vandaag.

Volgens de krant was het Turkse schip illegaal aan het vissen in de Marokkaanse wateren. De krant voegt eraan toe dat de satellietcontroleurs een paar dagen geleden verrast werden door beelden waarop een onbekend schip in de Marokkaanse wateren te zien was. Hierop werden de Koninklijke Strijdkrachten gewaarschuwd.

De Koninklijke Marine greep vervolgens snel in om het schip genaamd "Kik Omar" te onderscheppen.

Er wordt nu onderzoek gedaan naar de omstandigheden en de activiteiten van het schip in Marokko en de bemanningsleden. Tegelijkertijd hebben de Marokkaanse autoriteiten de documenten met betrekking tot het Turkse schip in beslag genomen, in afwachting van het einde van het voorlopige onderzoek en de verhoren van de bemanningsleden.

Volgens de krant had het schip een lange afstand gevaren door verschillende gebieden alvorens de kust bij Dakhla te bereiken, met de interventie van de Koninklijke Marine als gevolg.

© Redactie 2018
marokko
turks
schip
satellietbeelden
onderschept
marine
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi