Upcoming: 'Atlético Madrid komende week naar Berkane voor El Kaabi'

marokko
0
22 feb '18
Na zich eerder formeel te hebben gemeld bij clubvoorzitter Abdelmajed Madrane, lijkt er nu een delegatie van de La Liga-formatie af te gaan reizen naar Berkane.

Tijdens de afgelopen CHAN 2018, het continentale toernooi waar Marokko zich uiteindelijk van de titel wist te verzekeren, was er één international die zich met recht in de kijker van vele formaties heeft gespeeld: Ayoub El Kaabi. De spits van RS Berkane, vorig jaar nog actief op het tweede niveau namens RAC Casablanca, ligt heel lekker in de markt na zijn doelpuntrijke optredens tijdens deze variant van de Afrika (enkel spelers uit de lokale Afrikaanse competities). Van de voeten van de centrumspits kwamen maar liefst 9 treffers uit 6 wedstrijden, hiermee onttroonde hij dan ook de voormalige all-time topscorer van de CHAN. 

Atlético Madrid liet al van zich horen, nu lijkt er versnelling in de zaak te komen
Vrij snel na het veroveren van de titel was er één partij van formaat die zich meldde voor de eyecatcher, Diego Simeone's Atlético Madrid. Diverse Marokkaanse bronnen tekenden eerder op dat de 'Atleti' contact hadden gelegd met de preses van RS Berkane, Abdelmajed Madrane. Onduidelijk is of er gedurende dit gesprek een concreet voorstel was gedaan, echter lijkt er nu versnelling in de zaak te gaan komen. Het Marokkaanse Mountakhab.net weet namelijk te melden dat er voor komende week een bezoek gepland staat van een afvaardiging van de La Liga-formatie.

El Kaabi ligt in Berkane nog vast tot medio 2021. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van toenmalig tweededivisionist RAC Casablanca, de club die hij vrijwel alleen naar het Marokkaanse hoogste niveau heeft geleid (red. nam 25 treffers van het clubtotaal in de Botola 2 voor zijn rekening). Een andere belangrijke gegadigde voor El Kaabi is de oefenmeester van de Leeuwen v/d Atlas. Hervé Renard volgt de gewilde spits als sinds zijn optredens tijdens de CHAN op de voet, zelfs tot in Senegal waar hij gisteren voor RS Berkane's doorstroming in de CAF Confederations Cup zorgde. 

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
atletico madrid
ayoub el kaabi
rs berkane
botola pro
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?