Voormalige piloten van het Servische leger vervoerden hash tussen Marokko en Spanje (video)

marokko
5
22 feb '18
De Spaanse autoriteiten hebben een belangrijk netwerk, gespecialiseerd in drugssmokkel van Marokko naar Spanje, ontmanteld.

De Guardia Civil ontmantelde een criminele organisatie die zich specialiseerde in drugssmokkel (hash) tussen Marokko en Spanje aan boord van helikopters bestuurd door voormalige Servische soldaten. De operatie resulteerde in de arrestatie van het brein van de organisatie in Andalusië en helikopterpiloten, zo meldden de Spaanse media gisteren.

De ontmanteling van het smokkelnetwerk is het resultaat van verschillende huiszoekingen in de provincies Malaga en Sevilla, waarbij de Spaanse agenten drie voertuigen, verschillende mobiele telefoons, een bankbiljettenteller, vele documenten, juwelen, horloges en 18.000 euro aan contanten in beslag namen.

De Guardia Civil lanceerde het onderzoek vorig jaar na de locatie van een helikopter BO-105 verborgen in Andalusië. De inbeslagname van de helikopter ontmoedigde de criminele organisatie niet, die gewoon een andere helikopter met soortgelijke kenmerken aanschafte. Maar die helikopter werd op zijn beurt op 9 december onderschept, terwijl hij op een vlucht van Sevilla naar Marokko was. Die helikopter werd gevlogen door een voormalige Servische soldaat uit Zwitserland.

In totaal hebben de Spaanse autoriteiten 18 leden van de criminele organisatie gearresteerd, die een grote logistieke afdeling hadden die verantwoordelijk was voor het verkrijgen van de helikopters, de brandstof, de boten om de helikopters te verstoppen en locaties om op te stijgen.

YouTube link

Videocredit: Diario de Sevilla

© Redactie 2018
marokko
spanje
drugssmokkel
piloten
servische
leger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?