Opmerkelijk: Twitterende Blatter schaart zich achter Marokkaans WK-bid

marokko
5
23 feb '18
De stokoude voormalig voorzitter van de FIFA, min of meer uitgekotst door de internationale voetbalgemeenschap, kon het niet laten en stuurde gistermiddag een wel heel opmerkelijke Tweet de wereld in.

Zo ongevraagd als maar zijn kan liet de inmiddels 81-jarige Sepp Blatter zijn licht schijnen over de aanstaande toewijzing van het WK van 2026. Zoals bekend zijn respectievelijk Marokko en de Verenigde Staten, Canada en Mexico (joint-bid) de enige kanshebbers op hosting van dit mondiale evenement. Via zijn officiële Twitter-account liet hij gisteren volmondig weten zich te scharen achter het Marokkaanse bid: ''Een joint-bid was eerder al in 2002 afgewezen door de FIFA (net zoals in 2010 en 2018). En nu is Marokko dus de meest logische keus. Het is weer eens tijd voor Afrika!''

Blatter maakt zich hierdoor en door keuzes uit het verleden niet geliefd in Marokko
Ondanks zijn openlijke steunbetuiging aan een WK met Marokko als organisator viel zijn Tweet totaal verkeerd in het betreffende land. Zowel in de media als op straat is men niet te spreken over de handelswijze van de voormalige FIFA-baas. Hij stond namelijk aan de basis van de ogenschijnlijke dubieuze toewijzing van het eindtoernooi van 2010 aan Zuid-Afrika. Enkele jaren geleden kwam aan het licht dat Marokko recht had op dat WK, er zou gesjoemeld zijn tijdens de stemming door FIFA-officials. 

Photocredit: Joseph S Blatter (Twitter)

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
sepp blatter
fifa
wk 2026
joint-bid
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi