Spanje: 57% van de gearresteerden voor terrorisme gerelateerde zaken in 2017 zijn Marokkanen

buitenland
12
23 feb 15:46
Volgens een studie had 57% van de personen die het afgelopen jaar waren gearresteerd voor aan terrorisme gerelateerde zaken, de Marokkaanse nationaliteit.
Het Internationale Terrorisme Observatorium presenteerde afgelopen week een onderzoek. Hieruit komt naar voren dat 57% van de mensen die in 2017 in Spanje werden vastgezet voor terrorisme gerelateerde zaken, Marokkaanse staatsburgers waren, tegen 28% die een Spaans paspoort hadden, meldt de krant Al Massae vandaag.

Deze studie, die gegevens verzamelt over aanslagen en hun slachtoffers gedurende het jaar 2017, merkt op dat Marokkaanse extremisten de grootste bedreiging vormen voor de veiligheid van Spanje, gevolgd door Algerijnen (4%) en Egyptenaren (3%).

Dezelfde bron geeft aan dat antiterrorisme operaties opmerkelijke vooruitgang hebben geboekt in 2017, na de bomaanslagen in Barcelona. In die zin werd het jaar 2017 gekenmerkt door 51 politieoperaties en 84 arrestaties.

"De terroristische aanslagen in Catalonië in 2017 herinnerden ons eraan dat de strijd nog niet voorbij is en dat er nog veel te doen is", zei Consuelo Ordóñez, voorzitter van het 'Collective of Victims of Terrorism' (Covite).
© Redactie 2018
spanje
terorrisme
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
portugal
groepsfase
iran
moskou
fifa
nordin amrabat
uitschakeling
manuel da costa
abderrazak hifti
teammarokko
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
mohammed vi
hervé renard
frmf
rabat
spanje
marrakech
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh