Zak tipt Renard: 'El Arabi kan wat toevoegen aan dit Marokko op het WK'

sport
34
23 feb 16:32
Als topscorer in de Qatar Stars League zou Youssef El Arabi volgens zijn voormalige oefenmeester een welkome aanvulling zijn op het collectief wat de naam Leeuwen v/d Atlas draagt.
Badou Zaki is één van de weinige ex-bondscoaches die zich openlijk uitlaat over het nationale elftal. De 58-jarige oud-international moest in februari 2016 pas op de plaats maken voor zijn vervanger Hervé Renard. Dat weerhoudt hem er echter niet van enkele aanbevelingen te doen aan zijn opvolger, in een interview met een Iraans medium liet Zaki zich uit over Marokko's kansen tijdens het aankomende WK.

''El Arabi kan wat toevoegen aan dit Marokko op het aankomende WK''
Hervé Renard is, dat bleek al kort na zijn aanstelling, niet erg gecharmeerd van internationals die vertoeven in lucratieve competities. De enige international aan wie hij zich toch vastklampt is Mbark Boussoufa, kort na het bereiken van het WK liet de Fransman zich tegenover beIN Sports lovend uit over één van zijn sterkhouders op het middenveld. De laatste keer dat collega-international Youssef El Arabi binnen de lijnen kwam voor Marokko is tijdens de Afrika Cup van 2017. De huidige topscorer van de Qatar Stars League mocht toen in de groepswedstrijd tegen DR Congo in de slotfase opdraven, sindsdien komt hij niet meer in de plannen voor van Renard. 

Zaki daarentegen is van mening dat El Arabi's plek binnen de selectie behouden moet blijven, hij vindt zelfs dat de voormalige speler van onder andere Granada CF en SM Caen deel uit moet maken van de 23 spelers die af gaan reizen naar Rusland. 

Tot nu toe kent El Arabi een zeer productief seizoen in de kleuren van Al Duhail SC (voorheen Lekhwiya SC), de centrumspits was in 18 officiële optredens (Qatar Stars League en AFC Champions League) maar liefst 23 keer trefzeker en deed daarbij ook nog 3 keer het voorbereidend werk op een treffer. 

Photocredit: Pulse.com
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
badou zaki
hervé renard
wk 2018
youssef el arabi
al duhail
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
marine
overleden
nabilb
noussair mazraoui
bundesliga
frankrijk
uitverkiezing
uefa
schietpartij
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam