Corruptiebestrijding: het aantal gemelde gevallen stijgt van 7000 naar 13000 per jaar

buitenland
4
23 feb 22:00
Een grote bijdrage hieraan is het gratis telefoonnummer voor corruptiebestrijding die door het Marokkaanse ministerie van Justitie werd gelanceerd.
Het aantal gemelde gevallen van corruptie is sinds de lancering in 2015 van het gratis telefoonnummer voor corruptiebestrijding door het ministerie van Justitie jaarlijks gestegen. Bijna verdubbeld zelfs, het ging van 7000 meldingen naar 13000 meldingen per jaar, zei regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi.

Sinds de lancering van het gratis nummer zijn in 31 gevallen van corruptie verschillende mensen tot gevangenisstraffen veroordeeld, zei El Khalfi tijdens een persconferentie na de wekelijkse kabinetsvergadering in Rabat.

Bovendien voegde hij eraan toe dat de regering andere maatregelen heeft genomen, met name om degenen die gevallen van corruptie melden te beschermen, naast wettelijke bepalingen om een doeltreffend systeem van transparantie in te voeren. Hij merkt daarop dat de resultaten van deze maatregelen "voelbaar" zijn, Marokko sprong negen plaatsen op de 'Corruption Perceptions Index 2017', vergeleken met een jaar eerder.

Volgens El Khalfi is de strijd tegen corruptie een van de belangrijkste prioriteiten van de regering, die het nationale anticorruptiecomité heeft opgericht en de nationale anticorruptiestrategie in samenwerking met actoren uit het maatschappelijk middenveld heeft uitgevoerd.

Het moge duidelijk zijn dat Marokko nog een lange weg heeft te gaan in de bestrijding van corruptie, maar dat de eerste stappen in de goede richting wel zijn gezet.
© Redactie 2018
marokko
corruptie
bestrijding
meldingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
marine
overleden
nabilb
noussair mazraoui
bundesliga
frankrijk
uitverkiezing
uefa
schietpartij
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam