Marokko zal volgende week een ruimtecapsule lanceren

buitenland
7
24 feb 20:10
De lancering zal plaatsvinden in Mexico.
Een ruimtecapsule wordt volgende week gelanceerd door Marokko, zei de rector van de Nationale School voor Computerwetenschappen en Systeemanalyse (ENIAS), Mohamed Essaaidi.

"De lancering van deze capsule komt na de succesvolle lancering van de Marokkaanse satelliet Mohammed VI-A en de tot stand brenging van de eerste ruimtecommunicatie uit de Arabische wereld", zei hij tijdens een persconferentie. Hij verklaarde tevens dat deze lancering op 28 februari zal plaatsvinden in Mexico, in coördinatie met een Mexicaanse universiteit en met de technische assistentie van de Mexicaanse luchtstrijdkrachten.

Voor de directeur-generaal van de ruimtevestiging "KSF Space", Mohamed Kayyali, is het project om deze ruimtecapsule te lanceren met behulp van een ruimtevaartballon een "ongekend project in de Arabische wereld".

De ruimtecapsule zal zich op een afstand van 40 kilometer van de aarde bevinden en zal de exploitatie ervan mogelijk maken voor puur academische doeleinden en lucht- en ruimtevaartonderzoek, schrijft Bladi.net.
© Redactie 2018
marokko
ruimtecapsule
lancering
mexico
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
de graafschap
staatsliedenbuurt
migratie
toeristen
belgie
adila
imlil
caf
liquidaties
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam