Tighazaoui bezorgt Wydad Casablanca de Afrikaanse Supercup (video)

marokko
1
25 feb '18
Ondanks de trainers-exit van Houcine Ammouta heeft Wydad Casablanca de succesvolle reeks op het Afrikaanse continent voort kunnen zetten gisteren!

Na de winst van de CAF Champions League stond er voor gistermiddag een verhitte ontmoeting gepland met de winnaars van de CAF Confederations Cup, het Congolese TP Mazembe. In eigen huis, een goed gevuld Stade Mohammed V, was het wederom Wydad Casablanca wat aan het langste eind trok. De ploeg van de onlangs aangestelde Tunesiër Faouzi Benzarti wist in extremis de winst naar zich toe te trekken, dit deed het via de van OCK Khouribga overgenomen Amine Tighazaoui. 

De buitenspeler opende pas in de 83e minuut van dit treffen de score namens de CAF Champions League winnaars, vanuit een vrije trap haalde de lokale international genadeloos hard uit en zag daardoor zijn inzet achter doelman Sylvian Gbohouo eindigen. Deze eerste doelman van Ivoorkust heeft het maar zwaar te verduren onder de Marokkaanse doelpuntenregen van de afgelopen periode. Tijdens de Afrika Cup van 2017 was het Rachid Alioui's treffer die zijn ploeg uitschakelde in het continentale toernooi, in de WK-kwalificatiewedstrijd kreeg hij 2 doelpunten om z'n oren die resulteerden in een WK-ticket voor Marokko en ook gisteren dus moest hij met lede ogen toezien hoe hem de Afrikaanse Supercup werd ontnomen. 

Opstelling met wijzigingen:
Laaroubi; Nahiri, Camara, Attouchi, Noussair, El Haddad, Nakkach, Saidi, Tighazaoui (Aarab), El Karti (Hassouni) en Chikatara (Quintana)

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd:

YouTube link

Photocredit: AFP

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
wydad casablanca
caf
supercup
tp mazembe
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?