Lekjaa aanwezig bij UEFA-congres om WK 2026 bid te promoten

marokko
0
26 feb '18
De Marokkaanse preses wordt tijdens zijn bezoek bijgestaan door Nawal El Moutawakel, zij bezigt zich binnen de bond met het vrouwenvoetbal.

Vandaag zijn zowel bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa als Nawal El Moutawakel aanwezig bij het 42e UEFA-congres. Lekjaa doet dit evenement onder meer aan om Marokko's bid voor het WK van 2026 bekendheid te laten genieten, de concurrenten van Marokko grepen eerder hun kans tijdens een congres van de COSAFA. Het doel van Lekjaa is om middels een toespraak in het Slowaakse Bratislava, daar waar dit congres plaatsvindt, Europese landen bereid te krijgen zich achter het WK-bid van Marokko te scharen. 

Marokko gaat met de VS, Mexico en Canada de strijd aan; 14 stadions in 12 speelsteden
Ruim 2 weken geleden presenteerde het organiserende comité voor dit WK-bid, onder leiding van de minister van Jeugd en Sport, de plannen omtrent Marokko's gooi naar hosting. Aan het huidige aantal speelhavens zouden er maar liefst nog 8 aan toe worden gevoegd. Onder meer Oujda, Nador, Tétouan en El Jadida zullen worden voorzien van nieuwe stadions. In de strijd om de organisatie van de editie van 2026 heeft men alleen de VS, Mexico en Canada als concurrent. Zij presenteerden aan de wereldvoetbalbond FIFA hun joint-bid, op 13 juni zal tijdens een congres de beslissing gaan vallen.

Photocredit: Arryadia

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
fouzi lekjaa
frmf
wk 2026
uefa
ceferin
infantino
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?