Botola Pro: Disciplinaire commissie FRMF bestraft Raja Casablanca

marokko
1
27 feb '18
Ook de Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft zich onlangs gebogen over hetgeen zich afspeelde in het Grand Stade de Marrakech, via de officiële kanalen communiceerde men de strafmaatregelen.

De ongeregeldheden die de competitiewedstrijd tussen KACM Marrakech en Raja Casablanca tekenden, daar stond de fanatieke aanhang van de bezoekende ploeg aan ten grondslag. Zoals al eerder bekend werd vergrepen de supporters van Raja Casablanca zich aan het stadionmeubilair en raakte men slaags met de oproerpolitie, de stadiondirectie van het Grand Stade de Marrakech raamde de volledige schadepost op ruim 800.000 dirham. Zo werden er ruim 2000 stadionstoelen uit de tribunes getrokken, moesten een aantal camera's eraan geloven en werden er tenslotte ook een tiental projectoren vernield. 

Marokkaanse bond FRMF komt met strafmaatregelen tegen Raja Casablanca
Via de officiële kanalen communiceerde de bond de maatregelen tegen de club na de incidenten van afgelopen zaterdag. De disciplinaire commissie dwingt Raja Casablanca tot het spelen van de 2 eerstvolgende thuiswedstrijden zonder publiek, daar bovenop komt nog een reglementaire geldboete van 50.000 dirham. Tenslotte zal men zich in Rabat ook hard gaan maken voor het vergoeden van de veroorzaakte schade van de kant van Raja Casablanca. 

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
botola pro
raja casablanca
frmf
kacm marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?