Fransman ernstig gewond tijdens hinderlaag op snelweg nabij Casablanca

marokko
4
27 feb '18
Het is een reis naar Marokko die vader en zoon zich waarschijnlijk nog heel lang zullen herinneren.

Tijdens het rijden 's nachts op de snelweg nabij Casablanca, werden een Franse vader en zoon in een hinderlaag gelokt. Gevolg: het verlies van een oog en onomkeerbare gevolgen.

De feiten gaan terug naar afgelopen december, toen Michel en zijn zoon Ted Chiancone naar Marokko reisden om de moeder van Ted te bezoeken voor de kerstdagen. Deze woont al enkele jaren in Marrakech. Het is 01:00 's nachts wanneer de vader iemand op de snelweg ziet, vertelt hij de krant Var Matin.

"Ik reed nog steeds op de snelweg toen ik iemand in het midden van de twee rijstroken zag." Michel vermeed de persoon, maar deze gooide wel een blok steen naar het voertuig met als doel deze tot stoppen te dwingen. "Hij gooide het met kracht op het voertuig aan de passagierskant en schreeuwde iets onbegrijpelijks", zegt hij.

Zijn zoon aan de passagierszijde werd geraakt en is direct buiten bewustzijn. Michel versnelt en verlaat de snelweg waar een automobilist hen naar een medisch kantoor leidt, waarna hij wordt omgeleid naar een arts en uiteindelijk naar een kliniek. Ted zal daar vier dagen in coma blijven voordat hij per medisch vliegtuig naar het St. Anne-ziekenhuis in Toulon wordt gebracht, waar hij wordt geopereerd.

Ted is het gezichtsvermogen aan het rechteroog kwijtgeraakt. Aan de krant onthult Ted dat hij sinds het ongeluk 12 kilo heeft verloren. Hij kan geen geluid meer verdragen en geen sport meer beoefenen, een klap of val op het hoofd kan direct dodelijk zijn.

© Redactie 2018
marokko
casablanca
hinderlaag
snelweg
fransman
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?