Spionage in het kantoor van de krant Akhbar Alyaoum?

marokko
0
27 feb '18
Vandaag beweert de krant Akhbar Alyaoum op de voorpagina dat het kantoor vol met verborgen camera's hangt.

"Spionage-apparaten in het pand van Akhbar Alyaoum", zo kopte de voorpagina van de krant. Dit komt de dag na de bekendmaking van de vervolging van de redacteur van de krant, Taoufiq Bouachrine. Hij wordt beschuldigd van onder andere "mensenhandel, machtsmisbruik en misbruik van zwakte" om zijn slachtoffers "te exploiteren en te chanteren". Bouachrine wordt ook vervolgd voor "verkrachting, poging tot verkrachting', 'gewelddadige verkrachting, aanranding en 'pimpen'."

Terwijl de aanklager gisteren in een verklaring zei dat de onderzoekers erin geslaagd zijn om niet minder dan 50 video-opnames te bemachtigen, kondigde de krant aan dat Akhbar Alyaoum "gedurende lange tijd wordt bespioneerd, met verborgen camera's in zijn gebouwen".

De krant voegde hieraan toe: "Toen de politie het gebouw van de krant binnenviel, werden camera's gevonden en voorgelegd aan Bouachrine, die verzekerde dat de krant niets te maken heeft met deze apparaten, wat ook werd bevestigd door de technici van Akhbar Alyaoum".

© Redactie 2018
marokko
akhbar alyaoum
spionage
camera
kantoor
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?