El Arabi: 'Zal er alles aan doen om Hervé Renard te overtuigen'

marokko
0
27 feb '18
Aldus de bij Marokko verguisde spits die sinds de Afrika Cup van 2017 geen interesse meer geniet van de man die de scepter zwaait bij Marokko.

Net als menig ander (potentiële) international wil ook Youssef El Arabi de rest van de selectie vergezellen in de gang naar het WK van komende zomer. De 30-jarige spits die tegenwoordig vertoeft bij zijn lucratieve contractclub Al Duhail SC geeft in gesprek met het Duitse persbureau DPA aan nog altijd te hopen op een oproep voor de nationale ploeg. Wel geeft hij stellig te kennen dit niet in de vorm van een open sollicitatie te willen doen. 

''Iedere voetballer droomt ervan de kleuren van zijn land te verdedigen op een WK''
De huidige topscorer van de Qatar Stars League (22 treffers uit 17 competitiewedstrijden) zegt het volgende: ''Ik hoop erbij te zijn in Rusland. Wil overigens totaal niet de indruk wekken dat ik de trainer aanspoor om mij te selecteren, het enige wat ik nu kan doen om me in de kijker bij Hervé Renard te spelen is mijn stinkende best blijven doen in deze Qatarese competitie.''

Het was voormalig bondscoach Eric Gerets die het aandurfde om El Arabi te laten debuteren namens de Leeuwen v/d Atlas. Op 5 september 2010 bracht de Belg hem ten koste van Mounir El Hamdaoui voor het eerst binnen de lijnen, 25 minuten voor het einde van de officiële speeltijd maakte de spits tegen Centraal-Afrika (red. 0-0) zijn debuut voor het nationale elftal. Sinds die tijd heeft hij inmiddels 41 caps achter zijn naam staan, hierin vond hij 15 keer het net. 

Photocredit: Le Soir Plus

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
youssef el arabi
al duhail sc
wk 2018
qatar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?