Ziyech: 'Titelstrijd pas beslist als je met de kampioensschaal in je handen staat'

marokko
1
28 feb '18
Ondanks het uitlopen van PSV afgelopen weekend blijft Hakim Ziyech kansen zien, kampioen ben je volgens hem pas als je de schaal in je handen hebt.

Hakim Ziyech's spel werd ook afgelopen speelronde breed uitgemeten in de Nederlandse media, de 24-jarige middenvelder verbrak een record als het om balverlies gaat. Maar liefst 47 keer moest de Marokkaans-international toezien hoe door zijn creativiteit ADO Den Haag in balbezit kwam, echter is dat gegeven lang niet zo verontrustend als men de afgelopen dagen heeft opgetekend. Zo zocht Pieter Zwart voor Voetbal International Pro alle momenten bij elkaar, resultaat is dat er in slechts 5 gevallen daadwerkelijk gevaar kwam uit het geleden balverlies. 

''We moeten elkaar scherp houden''
Tegenover datzelfde medium haalt Ziyech nog maar eens het onderwerp 'titelstrijd' aan, een strijd die volgens hem nog lang niet gestreden en ook beslist is. ''Er is zó veel gebeurd dit seizoen. Op een gegeven moment kun je het iemand niet kwalijk nemen als hij daardoor is afgeleid'', doelt de spelmaker op de verschrikkelijke gebeurtenis rondom ploeggenoot Abdelhak Nouri. ''Iedere speler gaat er anders mee om. Ik probeer rustig te blijven en van het goede uit te gaan. We spreken tegen elkaar uit dat we erin moeten blijven geloven. We moeten elkaar scherp houden. De titelstrijd is pas beslist als een ploeg met de kampioensschaal in zijn handen staat.''

Voor het nog lopende seizoen staat de teller voor Ziyech op 6 doelpunten en 10 assists in alle competities. 

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
hakim ziyech
ajax
eredivisie
kampioen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi