Bouachrine-zaak: een van de aanklaagsters getuigt (video)

marokko
0
28 feb '18
De eerste getuige die openlijk voor de camera spreekt over de aanklachten tegen de redacteur van Akhbar Al Yaoum, Taoufik Bouachrine.

"Het was geen verkrachting, maar een poging tot verkrachting." Zo begon het interview met Khouloud El Jabri, een van de vermeende slachtoffers die een klacht indiende tegen de redacteur van Akhbar Al Yaoum, Taoufik Bouachrine. Het interview werd gepubliceerd door de nieuwswebsite ChoufTV.

In dit korte interview vertelt El Jabri haar versie van de feiten en de vele keren dat haar voormalige baas haar probeerde te benaderen. Hij begon eerst met zijn hand over mij rond te dwalen, daarna werd hij meer en meer gewelddadiger, vertelt de journaliste.

El Jabri vertelt vervolgens over de chantage die Taoufik Bouachrine naar verluidt op haar had uitgeoefend, hij dreigde het programma dat ze namens alyaoum24 produceerde te schorsen om haar onder druk te zetten. El Jabri legt uit dat zij erin slaagde een klacht in te dienen dankzij de steun van haar ouders, die al langere tijd van de situatie op de hoogte waren.

Ter herinnering, Taoufik Bouachrine werd afgelopen vrijdag in het gebouw van de krant gearresteerd. Hij wordt vervolgd voor verschillende aanklachten, waaronder mensenhandel, verkrachtingen, verkrachtingen met geweld en machtsmisbruik.

YouTube link

Videocredit: ChoufTV

© Redactie 2018
marokko
bouachrine
getuigenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?