Koningshuis: Vandaag is de elfde verjaardag van prinses Lalla Khadija

marokko
0
28 feb '18
Elf jaar geleden werd de dochter van Koning Mohammed VI en Lalla Salma geboren.

Op 28 februari 2007 kondigde het ministerie van Koninklijke Huishouding, Protocol en Kanselarij de geboorte aan van prinses Lalla Khadija, het tweede kind van Koning Mohammed VI en Lalla Salma na kroonprins Moulay Hassan.

Op deze dag, nadat het nieuws met 21 saluutschoten van een kanon werd verwelkomd, trokken groepen Marokkanen naar het Koninklijk Paleis van Rabat om hun vreugde en geluk te uiten.

Prinses Lalla Khadija heeft haar eerste stappen in het publieke leven al gezet. Ze verscheen in februari 2013 met haar moeder, prinses Lalla Salma, bij de opening van een centrum voor kankerpatiënten in de stad Casablanca. Lalla Salma is de voorzitster van de Lalla Salma Foundation die zich inzet voor de preventie en behandeling van kanker.

Op 25 mei 2017 nam prinses Lalla Khadija deel aan een ceremonie in Rabat, waarbij prinses Lalla Salma een gouden medaille van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ontving als erkenning voor haar actie en inzet voor de bestrijding van kanker in Marokko en wereldwijd.

Op 24 juni 2017 was Koning Mohammed VI, vergezeld door kroonprins Moulay El Hassan, prins Moulay Rachid en prins Moulay Ismail, voorzitter bij de diploma-uitreiking van het jaar 2016-2017 van de Koninklijke school. In het kader van deze gelegenheid sprak prinses Lalla Khadija namens haar en haar klasgenoten over de grote eer en vreugde betreffende de welwillendheid en zorgzaamheid van de Koning voor deze ceremonie.

Daarna traden prinses Lalla Khadija en haar klasgenoten op met artistieke uitvoeringen in het Arabisch, Frans, Spaans, Engels, Russisch en Chinees.

© Redactie 2018
marokko
lalla khadija
verjaardag
elf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?