Marokko kreeg FIFA delegatie op bezoek voor WK 2026 bid

marokko
0
1 mrt '18
Zo werd er gedurende deze ontmoeting onder meer gesproken over de overheidsgaranties voor deze mondiale eindronde.

Gisteren werd een delegatie van de FIFA ontvangen door het comité wat zich buigt over Marokko's bid voor het WK van 2026. De voorzitter van dat comité, Moulay Hafid El Alamy, werd hierin bijgestaan door de minister van Jeugd en Sport, Rachid Talbi Alami. Middels een persbericht van dat comité werd naar buiten gebracht dat er gedurende deze ontmoeting meerdere onderwerpen aan bod kwamen, waaronder ook de overheidsgaranties die men zal verlenen voor het organiseren van de WK-editie van 2026. 

Ook Marokko's premier kwam aan zet tijdens deze gesprekken, Saad-Eddine El Othmani sprak zijn grote verlangen uit om dit WK te mogen organiseren en benadrukte daarbij dat er zal worden voldaan aan alle voorwaarden die de (financiële) realisatie en ook de uitvoering van dit wereldevenement mogelijk moeten maken.  

Beslissing valt medio juni, dan stemmen alle voetbalbonden tijdens een FIFA congres
Op 13 juni zal duidelijk worden welke kandidaat de organisatie van dat WK toebedeeld krijgt. De enige concurrent voor Marokko is het joint-bid van de VS, Mexico en Canada. Gedurende een FIFA congres zullen alle voetbalbonden die de FIFA rijk is hun stem uitbrengen voor een bid naar keus. 

Photocredit: Morocco 2026

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
wk 2026
frmf
fifa
hosting
joint-bid
toernooi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?