Casablanca: Een kijkje op een lokale markt in Bernoussi (video)

marokko
0
2 mrt '18
De omstandigheden van de verkopers zijn beter als op straat, behalve de prijs.

De lokale markten die in Casablanca ook wel 'souks namoudajis' worden genoemd, zijn in principe bedoeld als verlichting van de economische metropool en bieden een alternatief voor straatverkopers.  

In Sidi Bernoussi, in het hart van de economische hoofdstad van het Koninkrijk, kregen meer dan 200 straatverkopers (die hun waren in de straten, boulevards en langs de wegen verkochten) 'hanouts' (winkels) toegewezen op de lokale markt. Maar de huurprijs (1200 dirham per maand) wordt als "buitensportig" beschouwd.

Kunnen we praten over een succes? De camera van Lefr360 was ter plaatse en maakte een reportage.

Een verkoper geeft te kennen: "We werken onder goede omstandigheden. We hebben geen last van het weer zoals regen, waar we wel last van hadden toen we buiten onze spullen te koop aanboden. Er is beveiliging en het is hier ook netter."
 
Een klant zegt: "De prijzen hier zijn goed, de omgeving hier is beter als op straat. Als we hier wat kopen en het past bijvoorbeeld niet, weten we waar we het gekocht hebben en kunnen we het terugbrengen. Niet zoals als we buiten kleding kopen die op de grond, ligt niet wetende of het kraampje er nog wel zal staan."

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
casablanca
markt
straatverkopers
winkels
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?