Uitgelicht: Marokko's keepersdillema, bankzitter Munir of basiskeeper Bounou?

marokko
8
4 mrt '18
Het zal voor bondscoach Hervé Renard een zeer lastig besluit zijn voor de komende maanden: kiest hij voor bankzitter Munir of voor de eerste keus onder de lat bij Girona CF, tegenwoordig actief in de Primera Division.

Keepen deed doelman Munir tot gistermiddag alleen in de Copa del Rey voor zijn werkgever CD Numancia, de 28-jarige goalie stond dit seizoen nog geen minuut onder de lat in de Segunda Division. Gisteren mocht hij door het uitvallen van de man die hij al lange tijd voor zich moet dulden, de 26-jarige Spanjaard Aitor Fernández, eindelijk zijn eerste opwachting maken in de competitie tegen Real Zaragoza. Deze ontmoeting eindigde in een 1-2 zege voor de bezoekende ploeg, hetgeen geen voorspoed brengt in het kansenperspectief van Munir bij de tweededivisionist. Al sinds de Afrika Cup van 2017, het toernooi waar Egypte ten koste van de Leeuwen v/d Atlas doorstroomde naar de halve finale, komt de 23-voudig international niet meer aan bod bij CD Numancia. Aan een vertrek is vooralsnog niet meegewerkt, van concrete interesse van belangstellende clubs lijkt tot nu toe ook niet echt sprake. 

Met het oog op de voorbereiding en het WK, Munir of Bounou?
Bondscoach Hervé Renard zal tijdens de eerste oefeninterlands van dit jaar dan ook een lastige afweging moeten maken. De weede keeper in de rangorde, Girona CF's Yassine Bounou, speelt namelijk wel wekelijks en ook nog eens op het hoogste niveau in Spanje. De voormalig doelman van onder andere Wydad Casablanca en Atlético Madrid speelde tot nu toe 20 officiële wedstrijden voor zijn werkgever, tijdens deze optredens kreeg hij 23 doelpunten om de oren en bouwde hij maar liefst 8 cleansheets op. Gisteren kwam Bounou voor het laatst in actie, in de uitwedstrijd tegen Villareal lukte het hem wederom om de nul te houden (red. 0-2). Als promovendus positioneert de club zich momenteel op een knappe zevende plek in La Liga. 

De grote vraag is nu of Renard vasthoudt aan de bij Marokko zeer betrouwbare Munir, of dat hij Bounou's prestaties in clubverband beloont en hem doorschuift als eerste doelman. 

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
munir
cd numancia
seguna division
wk 2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?