Oefeninterlands: 'Renard doet beroep op topscorer in Egypte, Al Ahly's Azarou'

marokko
16
4 mrt '18
In de Egyptische competitie ontpopte Walid Azarou zich vrij recent nog tot recordhouder: nog nooit wist een buitenlander in die competitie in zijn debuutseizoen 17 keer het net te vinden!

Als we diverse Marokkaanse bronnen mogen geloven dan heeft bondscoach Hervé Renard ook de naam van Al Ahly's Walid Azarou opgenomen in zijn voorselectie. Tijdens de eerstvolgende interlandperiode krijgt de Franse keuzeheer de mogelijkheid verschillende (potentiële) internationals te testen om zodoende zijn huidige selectie waar nodig te verbreden of door te selecteren. Eerder deze week deed hij al beroep op FC Utrecht's Yassin Ayoub en Zakaria Labyad, Raja Casablanca contractspelers Zakaria Hadraf en Badr Banoun en last but not least: Man of the Tournament van het gewonnen CHAN 2018, centrumspits Ayoub El Kaabi. 

Azarou heeft er in alle competities al 19 treffers in liggen, geroemd om zijn rendement voor het doel
De nog maar 22-jarige Azarou is geen onbekende van Renard, eerder al liet de Fransman zijn oog vallen op de voormalige spits van DHJ Jadida. Azarou kwam voor Marokko binnen de lijnen tegen Tunesië (debuut), Oranje en tenslotte Kameroen. Sinds zijn vertrek naar het Egyptische Al Ahly is hij daar verworden tot één van de beste spelers uit die competitie, met 17 treffers achter zijn naam voert hij de topscorerslijst aan. Tevens is hij met dit doelpuntenaantal de eerste buitenlandse kracht die zo vaak gescoord heeft in een debuutseizoen in de Egyptische Premier League. De afmaker ligt nog tot de zomer van 2021 vast in Caïro, Al Ahly maakte afgelopen zomer naar verluidt zo'n 1,2 miljoen dollar over naar DHJ Jadida voor de goalgetter. 

Statistieken Azarou tot nu toe:
Premier League: 17 treffers en 4 assists (26 optredens)
Super Cup: 1 treffer (1 optreden)
Egyptische beker: 1 treffer (1 optreden)

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
walid azarou
al ahly
hervé renard
oefeninterlands
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi