Labyad blij na voorselectie, maar rekent zich nog lang niet rijk

marokko
0
4 mrt '18
Dat Zakaria Labyad in beeld is bij bondscoach Hervé vindt de speler in kwestie zelf mooi, echter blijft hij met een nuchtere blik kijken naar mogelijke WK-deelname.

De laatste keer dat de 24-jarige Zakaria Labyad binnen de lijnen kwam voor Marokko was in 2015, toen werd hij onder bondscoach Badou Zaki ingebracht tijdens een oefenwedstrijd tegen Uruguay (red. 0-1 verlies). Sindsdien kwam de spelmaker van de Domstedelingen niet meer aan bod bij het nationale elftal, mede door een weinig sportieve periode bij z'n voormalige contractclub Sporting Lissabon kon Labyad geen aanspraak maken op een plek in de selectie van de Leeuwen v/d Atlas. 

Renard doet voor het eerst beroep op Labyad
Afgelopen vrijdag maakte FC Utrecht bekend dat zowel Labyad als Yassin Ayoub deel uitmaken van de voorselectie voor de oefeninterlands tegen respectievelijk Servië en Oezbekistan. Tegenover de Telegraaf laat de aanvaller weten erg vereerd te zijn met deze uitverkiezing. ''Ik ben er heel blij mee. Mijn laatste interland is in 2015 geweest.'' Ondanks deze interesse van de Franse oefenmeester rekent Labyad zich nog lang niet rijk: ''Dat blijft lastig, maar het feit dat we opgeroepen worden voor een oefeninterland is een goed teken. We hebben de bondscoach gesproken na de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Hij was toen tevreden over ons en gaf aan, dat we zo door moesten gaan.''

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
zakaria labyad
fc utrecht
wk 2018
hervé renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi