Bourita brengt groeten over van Koning Mohammed VI aan de president van Azerbeidzjan

buitenland
0
5 mrt '18
Dat is natuurlijk niet de enige reden dat de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken momenteel in Azerbeidzjan is.

Minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking Nasser Bourita werd vanochtend ontvangen in het presidentiële paleis in Bakoe door de president van Azerbeidzjan, Alham Aliyev, aan wie hij de hartelijke groeten doorgaf van Koning Mohammed VI.

De Azerbeidzjaanse president gaf de minister ook de opdracht om zijn warme en broederlijke groeten over te brengen aan de Koning.

Bourita brengt een officieel bezoek aan Azerbeidzjan, waar hij een tweede zitting (politiek overleg) met zijn Azerbeidzjaanse tegenhanger en de eerste zitting van de gezamenlijke samenwerkingscommissie tussen de twee landen voorzit.

De zitting met zijn Azerbeidzjaanse tegenhanger Elmar Mammadyarov heeft inmiddels al plaatsgevonden. Hierbij werden verschillende samenwerkingsovereenkomsten ondertekend.  

Dit omvatte een verdrag ter voorkoming van dubbele belasting en de strijd tegen belastingontduiking tussen de regeringen van beide landen. Vervolgens ondertekenden de twee ministers een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van veiligheid en misdaadbestrijding.

Ten slotte ondertekenden de twee partijen twee intentieverklaringen, één betreffende het hoger instituut voor maritieme studies van Marokko en de andere met betrekking tot samenwerking tussen de nationale spoorwegmaatschappij van Azerbeidzjan en de nationale spoorwegmaatschappij van Marokko (ONCF).

Photocredit: @MarocDiplomatie (Twitter)

© Redactie 2018
bourita
azerbeidzjan
samenwerking
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?