Tetouan, de voorbeeldstad met respect voor voetgangersoversteekplaatsen (video)

marokko
1
5 mrt '18
Tetouan staat bekend om het goede rijgedrag en de lage cijfers van verkeersongevallen.

In Tetouan is het aantal verkeersongevallen lager dan in de andere steden van het Koninkrijk. Bestuurders en burgers nemen hier voorbeeldig gedrag aan.

De camera van Lefr360 wandelde op de grote boulevards van Tetouan en merkte de mate van respect van de bestuurders en de voetgangers bij de oversteekplaatsen op. Lefr360 sprak een aantal voorbijgangers. 
De mensen hebben goede manieren hier, de mensen weten de rechten van de voetgangers en bestuurders, wordt er gezegd. De tweede man geeft te kennen: "Ik rij jarenlang auto, de mensen weten de verkeersregels goed te onthouden, ik hoop dat dit alsmaar beter wordt. Tetouan staat er bekend om dat ze hier de verkeersregels respecteren". 

De derde man zegt: "Tetouan staat er bekend om dat wij de voetgangers respecteren, maar wat de voetgangers doen is vaak niet goed. Zo zijn ze aan het whatsappen tijdens het oversteken of aan het bellen, wij respecteren ze, maar zij moeten ook respect tonen." 

Een andere voorbijganger zegt: "De mensen nemen een voorbeeld aan Sebta waar de regels goed worden gehandhaafd, dit wordt in Tetouan overgenomen wat een goede zaak is. We behoren de voetgangers te respecteren, als wij dit niet doen kan dit tot gevaarlijke situaties leiden."

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
tetouan
voetgangers
bestuurders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?