58% van de Marokkanen vindt geweld tegen vrouwen normaal (video)

marokko
27
6 mrt '18
Een onderzoek van de Verenigde Naties concludeerde dat 58% van de Marokkanen vindt dat vrouwen geweld moeten tolereren.

Volgens 58% van de Marokkanen moeten vrouwen geweld tolereren. Dit is een van de conclusies van een onderzoek in de regio Rabat-Salé-Kenitra dat door 'UN Women' gepubliceerd werd op 27 februari. Lefr360 vroeg naar meningen omtrent deze uitkomst in Casablanca.

De eerste vrouw zegt: "Mishandeling van de vrouw is niet toegestaan in de Islam, Allah (swt) heeft een grote status aan de vrouw gegeven".

De tweede geïnterviewde zegt: "Slaan is voor mij geen middel om een probleem op te lossen, het zal het probleem alleen maar vergroten. Als er een probleem is moet het uitgepraat worden".

Een andere man geeft te kennen: "Ik ben tegen mishandeling van vrouwen, er zijn mannen die dronken thuiskomen en hun vrouw slaan. Zo'n man heeft vaak meerdere problemen zoals werkloosheid, de manier hoe hij handelt is zeer slecht".

De laatste vrouw zegt: "Vrouwen die mishandeling toestaan en dit normaal vinden die houden niet van zichzelf. Als ze van zichzelf hielden zouden ze het niet normaal vinden en tolereren dat vrouwen mishandeld worden".

YouTube link

Videocredit: Lefr360.ma

© Redactie 2018
marokko
vrouwen
mishandeling
onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?