Hakimi vanavond als tribuneklant getuige van beslissende clash PSG - Real Madrid

marokko
1
6 mrt '18
Zelfs voor op de reservebank had coach Zinedine Zidane geen plek voor zijn meegereisde 19-jarige jeugdexponent. Achraf Hakimi komt de laatste tijd helaas nauwelijks aan zet bij de 'Koninklijke', zo ook vanavond weer tijdens het topaffiche Paris Saint-Germain - Real Madrid.

Voor Real Madrid en vanzelfsprekend ook Paris Saint-Germain is het vanavond erop of eronder. Waar Paris Saint-Germain afstevent op haar zevende landskampioenschap, zijn bij Real Madrid inmiddels alle alarmbellen gaan rinkelen: het keurkorps van Zinedine Zidane presteert ver beneden niveau in La Liga en omdat uitschakeling in de Copa del Rey al geruime tijd een feit is, is de UEFA Champions League het enige toneel waar men nog glans kan gaan geven aan het lopende seizoen.

Hakimi valt weer buiten de boot, reserverol breidt zich uit tot in de tribune
Een speler die aan den lijve ondervindt wat de gevolgen zijn van het weinig succesvolle seizoen van de Madrilenen is Achraf Hakimi. Waar de rechtsback eerder nog kon profiteren van het wegvallen van eerste keus Dani Carvajal, lijkt het kansenperspectief nu op minuten in de hoofdmacht ver uit beeld. De laatste keer dat de talentvolle back namens de A-selectie binnen de lijnen kwam dateert van de 27e van vorige kalendermaand (1-0 verloren uitduel tegen RCD Espanyol, basisbeurt). Tijdens het competitietreffen van afgelopen weekend met Getafe (3-1 winst) kwam de Marokkaans-international niet voor in het wedstrijdplan, Zidane liet hem buiten de selectie. 

Ook voor vanavond zag Hakimi een belangrijk affiche aan zich voorbij gaan, de allesbeslissende ontmoeting met het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain zal hij zodoende vanaf de tribune moeten volgen. In het heenduel was zijn formatie met 3-1 te sterk voor de ploeg van Unai Emery, verwacht wordt dat vanavond met het mes tussen de tanden zal worden gespeeld door beide ploegen. Met het resultaat uit het thuisduel lijkt het er voor nu op dat Madrid de beste papieren heeft voor doorstroming naar de kwartfinale van het miljardenbal. 

Photocredit: 90Min.com

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
achraf hakimi
real madrid
champions league
paris saint-germain
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?