Spanje: Lokale inwoners demonstreren na racistische leuzen op plaatselijke moskee

buitenland
0
6 mrt '18
Inwoners van Hernani zijn afgelopen zondag de straat opgegaan naar aanleiding van racistische leuzen aangebracht op de plaatselijke moskee.

Inwoners van Hernani, een stad in de provincie Gipuzkoa, Baskenland, Spanje verzamelden zich op zondag 4 maart om zich uit te spreken tegen de racistische leuzen die op de plaatselijke moskee waren geklad.

De Spaanse krant El Diario meldt dat er op de deur van de moskee racistische leuzen waren geschreven als "Oprotten Moren", Moor (Moro) wordt in het Spaans veelal gebruikt voor Marokkanen. 

De plaatselijke Islamitische belangenorganisatie heeft in een verklaring aangegeven dat met deze daad van agressie "een rode lijn is overschrijden". De plaatselijke bewoners steunden de moslimgemeenschap tijdens een demonstratie afgelopen zondag die op het Raadhuisplein werd georganiseerd.

Er werden gedurende de demonstratie borden gedragen met onder andere de tekst "Nee tegen racisme, Ja tegen respect". Ook de burgemeester van de stad was aanwezig. "In Hernani accepteren we geen racistische daden en attitudes als deze. We willen een gemeenschap waar iedereen in vrijheid kan leven", vertelde hij aan Europa Press.

© Redactie 2018
spanje
moskee
racistische
leuzen
demonstratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi