Geen Afrika Cup 2019 in Marokko, Lekjaa staat achter gastland Kameroen (video)

sport
3
6 mrt '18
Lange tijd brachten bepaalde partijen in de wandelgangen van het Afrikaanse voetbal geruchten de wereld in die van Marokko de organisator van de Afrika Cup van 2019 maakten, dit ten koste van het huidige gastland Kameroen.
Tijdens het eerste symposium ooit voor het Afrikaanse vrouwenvoetbal, gehouden in Marrakech de afgelopen 2 dagen, kwamen ook zaken ter sprake die weinig van doen hebben met het continentale vrouwenvoetbal. Een van die onderwerpen was de organisatie van de Afrika Cup van 2019, de laatste periode bereikten ons vaak berichten waarin openlijk werd gesuggereerd dat het oorspronkelijke en huidige gastland Kameroen niet in staat zou zijn bevonden het eindtoernooi te organiseren. Als argument werd vaak de zorgwekkende gang van zaken rondom de stadionbouw genoemd. Een van de landen die werd genoemd als mogelijke kandidaat om de hosting van het toernooi op te vangen was en is Marokko, vooral vanwege het succesvol verlopen CHAN 2018 viel de naam van Marokko het vaakst. 

De Marokkaanse voetbalbond FRMF met Lekjaa aan het roer schaart zich volledig achter Kameroen als organisator van de Afrika Cup van 2019
Vandaag werd de geruchtencarrousel, vooral vanwege de recentelijke berichtgeving in de media, tot stoppen gebracht tijdens het symposium in Marrakech. Zowel de voorzitter van de Marokkaanse bond, Faouzi Lekjaa, als zijn Kameroenese collega Dieudonné Happi reageerden duidelijk op de foutieve berichtgeving. 

Bekijk hieronder de toespraak van beide voorzitters (Frans gesproken):


YouTube link

Photocredit: Le Matin.ma
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
faouzi lekjaa
caf
afrika cup 2019
kameroen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
ridouan taghi
psv
donald trump
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi