Renard voegt jeugdig talent Bassi uit Ligue 2 toe aan voorselectie

sport
1
7 mrt '18
Met zijn 20 jaar is Amine Bassi momenteel één van de te volgen talenten bij tweededivisionist AS Nancy, de middenvelder maakte eerder enkel deel uit van Marokko U20.
Ruim een maand geleden kwam Amine Bassi nog in het nieuws vanwege een vermeende weigering voor een oproep voor Marokko U20, het bericht ging binnen no-time viraal waardoor de middenvelder niets anders kon doen dan het tegenspreken. Via zijn officiële kanalen deelde hij vriend en vijand mee nooit de rug toe te keren naar het nationale elftal, ruim een maand later lijkt het er zelfs op dat bondscoach Hervé Renard zijn oog heeft laten vallen op de sterkhouder van AS Nancy. 

Speelde zich na zijn komst van een Franse laagvlieger binnen 2 jaar in de basis van AS Nancy
Voetballen deed Bassi bij SAS Epinal voordat hij in de zomer van 2015 de overstap maakte naar de club waar ook oud-internationals Youssef Hadji en Michaël Chrétien Basser onder contract staan. De teller voor het nog lopende seizoen staat voor Bassi op 6 goals en 7 assists uit 25 officiële wedstrijden (Ligue 2, Coupe de France en Coupe de la Ligue). Met die statistieken zou het zomaar zo kunnen zijn dat het jonge talent tegen het einde van deze maand zijn opwachting kan maken in de A-selectie van Marokko (oefeninterlands Servië en Oezbekistan).

Het Marokkaanse medium DM Sport meldt namelijk dat de middenvelder een voorselectie op zak heeft. Onduidelijk is of er deze interlandperiode al het onlangs aangekondigde B-elftal van Marokko in zal worden gezet. In dat geval zou Bassi, indien hij te licht bevonden wordt voor het eerste, logischerwijs bij de reserves worden ondergebracht. 

Photocredit: ASNL


© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
amine bassi
hervé renard
servië
oezbekistan
as nancy
ligue 2
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
iran
frankrijk
verenigde staten
jemen
islamitisch onderwijs
championsleague
onderwijs
arie slob
teheran
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi