Huwelijk van minderjarigen: Marokkaanse vereniging maakt bewustmakingsvideo (video)

marokko
0
7 mrt '18
De bewustmakingscampagne krijgt echter ook veel kritiek te verduren.

Mourad Fouazi, voorzitter van de vereniging "Rechten en Rechtvaardigheid",  heeft tijdens een bijeenkomst het startsein gegeven van een nieuw initiatief tegen het huwen van minderjarigen.

Gedurende de bijeenkomst heeft de betreffende vereniging een promo laten zien, waarop een minderjarig meisje haar ouders inlicht over haar trouwplannen en dat zij hiermee hen veel pijn doet, omdat zij vrezen voor de negatieve gevolgen hiervan. De betreffende video zal worden getoond op verschillende scholen in Marokko. 

Verschillende maatschappelijke organisaties hebben zich negatief geuit over deze volgens hen eenzijdige belichting van het huwen van minderjarige meisjes. De betreffende organisaties geven aan dat de vereniging de plank misslaat door het minderjarig zijn te koppelen aan het wel of niet slagen van een huwelijk. De organisaties geven aan dat de focus moet liggen in het vrijwillig trouwen en dat dat het streven zou moeten zijn van een ieder, om zij en zij te staan tegen gedwongen huwelijken.

Tevens geven de religieuze organisaties in Marokko te kennen dat de voogden (de vader in de meeste gevallen) het beste kunnen inschatten of zijn dochter wel of niet moet of kan huwen en dat niet een vereniging met politieke doelen een dergelijke rol in moet nemen. Volgens deze organisaties zouden met dergelijke initiatieven de religieuze normen en waarden teniet worden gedaan en ontucht in de hand worden gewerkt, indien er niet getrouwd mag worden en de relatie voort blijft duren.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
huwelijk
minderjarigen
bewustmakingsvideo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi