Benatia: 'Als het aan mij ligt gaat El Kaabi mee naar Rusland' (video)

sport
0
7 mrt '18
In de serie '100% Lions de l'Atlas' van het Marokkaanse medium Le360.ma werd vandaag afgetrapt met de captain van het nationale elftal, Medhi Benatia. Met de 30-jarige basisverdediger van Juventus werd teruggeblikt op de succesvol verlopen kwalificatiereeks en tegelijkertijd kwamen ook het aankomende WK en de voorbereiding daarop uitvoerig voorbij.
Met zijn 30 jaar en 53 caps achter zijn naam is Medhi Benatia met recht één van de steunpilaren van dit Marokkaanse elftal. De verdediger die tegenwoordig in de kleuren van Juventus schittert in de Serie A heeft inmiddels al een aardige voetbal CV op kunnen bouwen. Spelen deed Benatia voor onder andere AS Roma, Bayern München, Udinese en Clermont Foot. Na een wat je kan noemen minder succesvol verlopen avontuur in de Bundesliga is de ijzersterke mandekker nu weer helemaal in vorm, in het keurkorps van coach Massimiliano Allegri heeft hij al geruime tijd een basisplaats kunnen veroveren en presteert hij wekelijks op hoog niveau. 

Sinds dat hij zich heeft in weten te vechten in de basis van 'de Oude Dame' gaat het de club in defensief opzicht voor de wind, met Benatia in het centrum kreeg Juventus minder doelpunten om de oren en dus werd ook het aantal verliespunten beperkt. De club moet in de competitie nu alleen SSC Napoli voor zich dulden, het onderlinge puntenverschil met de koploper bedraagt momenteel (met één wedstrijd minder gespeeld door Juventus) slechts één punt. 

Bekijk hieronder het interview van Benatia met Le360.ma (Frans gesproken):


YouTube link

Photocredit: CAF Online.com
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
medhi benatia
ayoub el kaabi
wk 2018
interview
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
ridouan taghi
psv
donald trump
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi