Advocaat wil aanhouding strafzaak Naoufal F.

algemeen
0
7 mrt '18
Advocaat Inez Weski heeft de rechtbank in Amsterdam woensdagochtend gevraagd de zaak tegen haar cliënt Naoufal F. aan te houden.

Volgens Weski kan zij haar cliënt niet verdedigen, omdat het Openbaar Ministerie (OM) "geen toetsbaar en controleerbaar inzicht" heeft gegeven in de selectie van belastende gegevens die zijn gebruikt na de inbeslagname van in Canada geplaatste servers van het Nederlandse bedrijf Ennetcom. De Ennetcom-data spelen een sleutelrol in de bewijsvoering tegen F.

Naoufal F. - bijnaam Noffel - wordt vervolgd voor witwassen en paspoortfraude, maar het OM ziet hem vooral als de man die opdracht gaf voor de moordpoging op Peter 'Pjotr' R. in Diemen in november 2015. Bevestiging van die rol zegt justitie te hebben gevonden op de Ennetcom-servers. Nadat NFI-onderzoekers de beveiliging daarvan hadden gekraakt, werden in de enorme berg met data berichten ontdekt die de daders en hun opdrachtgever elkaar stuurden.

Misdaadjournalist Paul Vught schreef in 2016 een uitgebreid portret over Naoufal F. met als titel 'Noffel gestoord? Dat is zacht uitgedrukt' voor het Parool. Het uitgebreide en zeer interessante portret is hier te lezen: Klik!

©ANP/Redactie

© Redactie 2018
naoufal f
inez weski
aanhouding
strafzaak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi