Fajr: 'Een oproep voor het WK hangt volledig af van m'n prestaties bij Getafe'

marokko
0
7 mrt '18
Bank, basis of invalbeurt, Faycal Fajr hoor je nooit zeuren over zijn veelal beperkte rol binnen het nationale elftal. De middenvelder was er nagenoeg de gehele kwalificatiereeks voor het WK bij maar rekent zich, zoals het een echte prof en teamplayer betaamt, nog lang niet rijk.

Net zoals dat Hakim Ziyech, Munir en Hachim Mastour internationals zijn die werden binnen gehengeld door voormalig bondscoach Badou Zaki, zo geldt hetzelfde voor Getafe's Faycal Fajr. De 29-jarige middenvelder werd door Zaki in de ploeg gehaald en maakte zijn eerste minuten in het tricot van de Leeuwen v/d Atlas in en tegen Equatoriaal Guinée (red. 0-1 verlies, tweede ronde WK-kwalificatie). Sindsdien is de voormalig speler van SM Caen en Elche CF verworden tot wat ze noemen een publiekslieveling, en dat terwijl hij maar weinig keren aan de aftrap heeft gestaan namens het nationale elftal. 

''Als ik opgeroepen wil worden voor het WK zal ik moeten presteren bij Getafe''
Ondanks zijn nadrukkelijke aanwezigheid tijdens de Afrika Cup van 2017 en de gehele WK-kwalificatiereeks blijft de middenvelder nuchter als het om WK-deelname gaat. In gesprek met het Spaanse medium Marca zegt hij hier het volgende over: ''Het WK is in juni, op dit moment echter ben ik druk bezig met het verwezenlijken van onze doelstellingen bij Getafe. Presteren bij m'n club, daar ligt nu voor mij de prioriteit. Het is heel simpel: een oproep van het WK is afhankelijk van mijn prestaties hier.''

Photocredit: Sport

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
faycal fajr
getafe
la liga
wk 2018
herve renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?