60 Marokkaanse vrouwen worden vastgehouden in kampen in Syrië

marokko
4
8 mrt '18
Zestig Marokkaanse vrouwen en hun kinderen worden vastgehouden in het kamp 'Mabrouka' in de woestijn bij Al Hasakah in Syrië.

Volgens de krant Al Massae leven deze Marokkaanse vrouwen gedurende de afgelopen vijf maanden in ellendige omstandigheden en zullen ze binnenkort worden vervoerd naar de beruchte gevangenis "Rouge" in Ain al-Arab (Kobane). De vrouwen doen daarom een beroep op de Marokkaanse autoriteiten en mensenrechtenorganisaties om dringend tussenbeide te komen om hen te redden van de rampzalige situatie waarin zij zitten.

Volgens dezelfde bron zijn deze Marokkaanse vrouwen getrouwd met Marokkaanse strijders in Syrië. Ze werden gearresteerd in de buurt van de grens van al-Shaddadi tijdens het ontvluchten van de luchtaanvallen van de internationale coalitie.

Ter herinnering, van de 285 Marokkaanse vrouwen die zich bij Daesh hebben aangesloten, zijn er 52 teruggekeerd naar Marokko. Er zijn ook 378 Marokkaanse kinderen in conflictgebieden in Syrië en Irak. Slechts 15 van hen konden terugkeren naar het Koninkrijk.

© Redactie 2018
marokko
syrië
vrouwen
kampen
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?